Hvem er IBEX Nedrivning


Vi er et serviceorienteret nedrivningsfirma med god samvittighed, hos os er kunden altid i fokus og vi tilpasser os deres tidsplan og behov. Vi kombinerer nedrivningsbranchen med moderne service for at levere det mest værdiskabende forløb for vores kunder. Vores samarbejdspartnere er de mest erfarne i branchen, og er med til at sikre at vi altid levere en høj kvalitet og et problemfrit forløb. Hos os er det vigtigt at vi undgår misforståelser og forvirring, derfor er det den samme medarbejder der vil følge din projekt fra start til slut.

awd

Sov godt om natten


Vi vil gerne rive ned med god samvittighed overfor miljøet, så alle parter kan sove godt om natten. Byggebranchen er en af de brancher der sviner mest, derfor arbejder vi på at finde løsninger til at få genbrugt flest mulige materialer fra de nedrivninger vi laver. Vi fortager altid en miljøscreening af bygningen der skal rives ned, for at finde frem til stoffer som er skadelig for miljøet. Vi sikrer at alt affald bliver afskaffet korrekt jf. den gældende miljølovgivning, og holder øje med ny teknologi som kan mindske forurening ved genanvendelse og afskaffelse af materialer efter nedrivning. Vi kan dokumentere korrekt genanvendelse af materialer fra vores nedrivninger.

Socialt aftryk


Miljøet er ikke den eneste grund til, at du kan sove godt om natten, når du lader os stå for din nedrivning! Vi donerer nemlig også en del af vores profit til ADRA, som bygger bæredygtige huse i Uganda. Vi har valgt at samarbejde med ADRA, fordi vi deler deres værdier, og synes der er en god synergi i at rive huse ned i Danmark og bygge nye i Uganda. Når huset i Uganda er bygget, får vi tilsendt et billede af flygtningefamilien foran det nye hus, så vores kunder kan se, hvilken forskel de har været med til at gøre for en udsat familie i Uganda. I projektet går 90% direkte til velgørenhed og kun 10% går til administration.

 

awd

adw

Partnere med erfaring


Når du hyrer os til et projekt sætter vi gang i den store mølle! Vi har nemlig de mest professionelle og erfarne partnere der står klar til at hjælpe med netop dit projekt, så vi altid kan levere en høj kvalitet til tiden. Vi har forskellige partnere indenfor branchen og vi kan derfor hjælpe dig trygt igennem hele processen med din nedrivning, lige fra dokumentation, miljøscreening og selve nedrivningen. Vi har kun partnere der overholder alle branche regler samt sikkerhed.

Mere end bare nedrivning


Når vi har fjernet den sidste sten fra grunden vil vi gerne holde på jer lidt endnu, vi har nemlig forberedt en nybyggerpakke, med gavekort til alt lige fra byggesagkyndig og alarm til gartner som kan lave haven, dvs. alt hvad en nybygger har brug for. Vi ved at der er mange beslutninger der skal tages som nybygger, men med nybyggerpakken bliver det mere overskueligt, og med hjælp fra vores nøje udvalgte partnere kommer i nemmere i mål.

 

Når du står over for en nedrivning af et hus, skal du først have nedrivningstilladelse fra kommunen og du skal have lavet en miljøscreening og miljøsanering af huset, da det er dit ansvar at affaldet efter nedrivningen bliver foretaget efter gældende regler. Her er en miljøscreening med til at kortlægge hvor i huset eller bygningen der måtte være sundhedsskadelige og miljøskadelige stoffer og miljøsaneringen sørger den rette bortskaffelse af stofferne.
En miljøscreening er den proces der skal fortælle om byggematerialerne i en bygning indeholder miljøskadelige stoffer, som eksempelvis asbest, PCB og tungmetaller. Disse stoffer skal bortskaffes korrekt for ikke at gøre skade på miljøet.
Især huse som er bygget i perioden 1950 til 1977 har en større risiko for at indeholde skadelige stoffer, men det er stadig lovkrav at alle nedrivninger som giver mere end 1 ton affald skal have foretaget en miljøscreening inden man begynder at rive huset ned. 
Ved miljøscreening tager man prøver af forskellige byggematerialer, hvor man har erfaring med at der kan være skadelige stoffer i. Det kan eksempelvis være taget eller fuger mellem fliserne i badeværelset. Alle de prøver der bliver taget bliver herefter analyseret og der kan udarbejdes en miljørapport som fortæller hvor i bygningen der er skadelige stoffer og hvor høj værdi af stoffet der er i det pågældende materiale. 
En miljøsanering sker på baggrund af den miljørapport som er blevet udarbejdet efter miljøscreeningen. Med miljøsaneringen skal man fjerne alle de sundheds- og miljøskadelige stoffer, som er blevet kortlagt i rapporten og hvor værdien af stoffet er over en bestemt værdi. 
Selve miljøsaneringen foregår forskelligt alt efter hvilke stoffer der er tale om. Nogle materialer kan renses og genbruges, mens andre byggematerialer skal afskaffes på den rette måde grundet indholdet af miljøskadelige stoffer. Hos IBEX Nedrivning sørger vi for at afskaffelsen af de skadelige stoffer altid foregår efter alle gældende love og regler.
ADRA er en international udviklings og nødhjælpsorganisation med kontorer i over 115 lande, som yder nødhjælp til udsatte samfund og hjælper med langsigtede udviklingsprojekter. Et af ADRAs projekter er at bygge faciliteter så som huse, toiletter og køkkenhaver til udsatte flygtningefamilier i Uganda. For hver doneret krone går 90% til Uganda og 10% til administration. Alle, som donerer til dette projekt i samarbejde med IBEX Nedrivning, modtager et billede af den familie, de har været med til at gøre en forskel for, stående foran af deres nye hus.